ویژه های مشرق/

تا رژیم اسرائیل را نپذیریم مشکلات حل نمی شود/ اگر مشکل فیلترینگ حل نشود باید منتظر آشوب بود!

خط مستمر جریان اصلاح طلب تحمیل مطالبات خود در زمینه فیلترینگ، زنان و سیاست خارجی بوده و می کوشد از هر سوژه ای برای برجسته ساختن این مطالبات و کانونی سازی آن ها بهره گیری نماید.

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه های کشور قرار می دهیم.

در این ویژه نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.

*********

یک رسانه اصلاح طلب از سویی ضمن اذعان به اینکه حتی با پیوستن ایران به fatf لغو نخواهد چرا که مساله اصلی، لزوم حل مسائل با رژیم صهیونیستی است.

روزنامه شرق طی گفتگویی با مسعود سپهر به نقل از وی نوشت:

در ارتباط ما با غرب چند مسئله از جمله مسئله انرژی هسته ای، به قول غربی ها پشتیبانی ایران از تروریسم، مسئله حقوق بشر و... وجود دارد که روی میز غربی ها است و آنها به خاطر این مسائل ما را تحت فشار قرار می دهند. اما مسئله اصلی به نظر من اسرائیل است. تا زمانی که مسئله اسرائیل حل نشود و ایران به عنوان طرف اصلی اسرائیل در منطقه و نه اعراب وجود داشته باشد، هر کاری از مذاکره هسته ای گرفته تا پیوستن به FATF و... اسرائیل اجازه نخواهد داد که روابط عادی بین ایران و غرب برقرار شود و این مسئله همچنان ادامه دارد.

وی همچنین تاکید می کند: امروز اگر اعلام شود ما به FATF پیوستیم و می خواهیم به برجام برگردیم و تحریم ها را لغو کنیم به شما اطمینان می دهم این اتفاق نخواهد افتاد چراکه مسئله اصلی، امنیت اسرائیل و حل مسئله اسرائیل است. تا زمانی که مسئله اسرائیل حل نشود که به دو شکل می تواند برای ایران حل شود؛ یا اینکه ایران مواضع خود را نسبت به اسرائیل تغییر دهد که این با نظام کشور ما محال است و یا اینکه مسئله اسرائیل و فلسطین به یک فیصله در شرایط صلح برسد که چشم اندازی برای این هم نمی توان دید. تا این نباشد هرچقدر هم دنبال موضوعاتی مانند مذاکرات هسته ای و FATF برویم، هیچ یک از مسائل ما حل نخواهد شد و تحریم ها اگر تشدید نشوند، کمتر هم نخواهند شد.

گفتنی است این اظهارات بی تردید در بردارنده 2 نکته است اصلی است. نکته نخست اینکه غرب گرایان داخلی که طی سالیان سال حل تحریم را در گرو برجام، مذاکرات و پذیرش fatf می دانستند، روشن بود که از ابتدا هم نسبت به فرجام این محورها به دلیل عدم شناخت ماهیت و ذات استکبار یا ساده اندیشانه برخورد می کردند و اینکه خود را به تجاهل می زدند.

دوم اینکه همین جریان اصلاحات با تصریح بر اینکه تا مساله ما با اسرائیل حل نشود، مشکلات ما نیز حل نخواهد در حال ادامه همان ساده اندیشی و تجاهل پیشین خود می باشند که در مجموع نشان می دهد که این جریان نه منافع ملی را خوب می شناسد، نه ماهیت موجود نظام بین الملل و نیز خود اهل ایستادگی و مقاومت است.

تهدید نظام به درگیری های خیابانی!

یک روزنامه اصلاح طلب در راستای تعریف شرایط کشور و جامعه به عنوان وضعیت تعلیق مدعی شد در صورت عدم حل مساله فیلترینگ، حجاب، fatf و... و. باید منتظر خشم عمومی باشیم.

روزنامه هم میهن در گزارشی با ادعای اینکه کشور به دلیل عدم پاسخگویی نظام به مطالبات مردم دچار شرایط تعلیق شده و ارتباطات بین المللی نیز دچار محدودیت شده، نوشت:

سیاست گذارهای کلان کشور در سال های اخیر از اتخاذ تصمیمات اساسی که پاسخی به مطالبات جدی مردم بدهد طفره رفته اند. این ادعایی است که بسیاری از تحلیلگران در سطوح مختلف مطرح کرده اند. از جمله مهمترین مصادیق آن هم از سیاست های داخلی از جمله موضوعات مربوط به زنان و رفع فیلترینگ گرفته تا پیوستن ایران به پیمان های بین المللی از جمله FATF است که سال هاست جامعه در انتظار تصمیم گیری مبتنی بر منافع ملی در قبال آنهاست.

این روزنامه اصلاح طلب همچنین می نویسد:

درک نیاز به تغییر و خارج شدن از این شرایط برای سیاستمداران و برنامه ریزانِ کشور امری سخت و نشدنی است و در برابر موج خروشان خواسته هایی که شکل گرفته است، حرکتی آهسته و تعلیقی را در پی گرفته اند و هنوز به این مسئله آگاه نیستند که تزریق قطره چکانی سیاست ها و یا پاسخ محدود و جسته و گریخته به مطالبات مردمی خشم و سرخوردگی عمومی را نه تنها کاهش نمی دهد بلکه در مواردی می تواند در بیشتر شدن آن هم موثر باشد. برای نمونه زمانی که سخنگوی دولت از صبوری برای رفع فیلترینگ سخن می گوید و معلوم نیست که این صبر تا چه زمانی باید ادامه داشته باشد، تحملِ مردم در آستانه لبریز شدن است و استهلاک فرآیند فعلی بر زندگی مردم سایه افکنده و موجب کاهش نارضایتی و حتی اعتماد (با توجه به وعده هایی که از سوی مسئولان داده شده) می شود.

تاملی اما بر این مطالب مطرح شده اما بیانگر آن است که خط مستمر جریان اصلاح طلب تحمیل مطالبات خود در زمینه فیلترینگ، زنان و سیاست خارجی بوده و می کوشد از هر سوژه ای برای برجسته ساختن این مطالبات و کانونی سازی آن ها بهره گیری نماید.

از جانب دیگر اصلاح طلبان تلاش دارند تا ضمن فشار به دولت برای تعجیل در عملیاتی سازی مطالبات تحمیلی خود، مدعی شوند که عدم پاسخ به این مطالبات تحمیلی آنهم به صورت آنی موجب شکل گیری دور جدیدی از اعتراضات و خشم عمومی خواهد شد.

این عملیات سیاسی- رسانه ای اصلاح طلبان اما در شرایطی در دستورکار قرار گرفته که این جریان محدودیت های بین المللی ایران را فقط منحصر به کشورهایی همچون آمریکا و اتحادیه اروپا می دانند که همین اتحادیه اروپا در خصوص جزایر سه گانه ایرانی به صراحت به تمامیت ارضی ایران حمله کرد.

از سوی دیگر این جریان در شرایطی از وعده فلیترینگ و مساله زنان و...سخن به میان می آورد و جعل وعده می کند که برخی از چهره های اصلاح طلب نیز به صراحت تاکید کرده بودند که پزشکیان در این زمینه وعده ای نداده بود. علاوه بر این برخی اصلاح طلبان اذعان دارند که این جریان در برابر دولت با طرح این قبیل محورها در حال گروکشی سیاسی است.

نظرات

captcha